Arnout van Kempen

Arnout van Kempen

The Casual Compliance Officer

Arnout studeerde accountancy aan Universiteit Nyenrode. Hij is lid van de Information Systems Audit & Control Association, de Vereniging van Compliance Officers en het Nederlands Genootschap van Functionarissen voor de Gegevensbescherming. Als Certified Compliance Officer is hij ingeschreven in het register van compliance professionals van het Dutch Securities institute.

Hij voerde werkzaamheden uit op het gebied van financial- en IT-audit, advisering van bedrijven en ondersteuning van advocaten in tuchtzaken van accountants. Als medewerker van de Autoriteit Financiële Markten was Arnout nauw betrokken bij het schrijven van de Wet toezicht accountantsorganisaties en bij de opzet van het accountantstoezicht in Nederland. Bij het NIVRA, rechtsvoorganger van de NBA, hield hij zich bezig met public affairs, internationale contacten en diverse ‘niet reguliere’ projecten binnen Beleid & Innovatie.

Arnout is ongeveer 15 jaar werkzaam geweest als zelfstandig compliance officer voor (grotere) mkb-kantoren en docent voor SRA, NBA en Saxion Hogeschool. Vanaf 1 juni 2023 is hij Senior manager Risk & Compliance bij Baker Tilly. Hij is lid van de Commissie Financiële Verslaggeving & Accountancy van de AFM en van de Signaleringsraad van de NBA. Hij is verbonden met Busy Season Talks, in de functie “grote vriend van de show”.

Arnout zet zich in voor de professionalisering van het beroep van Compliance Officer in de accountancy, en stond mede aan de wieg van de Kennistafel Accountancysector van de Vereniging voor Compliance Officers, de VCO. Zie ook VCO Kennistafel accountancysector

Arnout mocht ooit zijn verhaal doen bij de podcast Leaders in Finance, hier terug te luisteren

Daarnaast is hij diaken van het bisdom ‘s Hertogenbosch en hij rommelt graag met computers.

Arnout neemt het compliance vak nogal serieus, maar als hij zichzelf te serieus neemt, kijkt hij naar zichzelf op deze foto. Dat helpt.

Coen Visser

Coen Visser

The Somewhat Serious Data Scientist

Coen begon zijn studie aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam, toendertijd de PABO, maar ontdekte zijn financiële voorkeur en volgde vervolgens de HEAO-Accountancy aan de Hogeschool Rotterdam. Dit deed hij in de avonduurtjes naast een 40-urige werkweek als assistent-accountant. Vervolgens is hij naar de Universiteit Nyenrode gegaan om er accountancy te studeren. Zijn gehele studie is hij werkzaam geweest in de verschillende rollen beginnend als assistent-accountant tot manager en ook als kwaliteitsmanager.

Zijn carrière is begonnen met een gecombineerde praktijk van samenstellingsopdrachten en assurance opdrachten om als snel de nadruk te leggen op alleen maar assurance opdrachten. Zijn cliënten varieerden van kleine ondernemingen met een vrijwillige controle of een statutaire controle, tot internationale, globale entiteiten (global entities). Het zijn vaak de complexere audits waar hij dan efficiency en effectiviteit weet te brengen.

In zijn beperkte vrije tijd was hij lid van diverse fusie-commissies bij de Rabobank. Hij leefde ruim een jaar in de Verenigde Staten van Amerika en heeft zo’n beetje door heel Rusland gereisd. Oh ja, Europa ook niet vergeten, maar vooral het kleine en heel mooie Nederland is toch wel een toppunt. Hoe kan zo’n klein land zoveel moois hebben… Daarnaast studeerde hij boeddhisme, sjamanisme en was hij DJ.

Als rode draad loopt data en IT door zijn carrière en hij is dan ook nu werkzaam bij SoliTrust B.V. als relatiebeheerder, waar hij de brug hoopt te slaan tussen data, data-analyse en de accountancy. Naast de Excel-analyses in de uitvoering, ook altijd verbonden met IT als caseware-specialist of de implementatie van IT.

Coen gelooft in IT en data-analyse als gedeeltelijke oplossing voor de problemen in de accountancy sector en zet zich dan ook in om de brug te slaan tussen accountants en data-analyse waar data-extractie en conversie naar een bruikbaar data-format vaak het grootste probleem vormt.

Als het echt serieus wordt, gaat hij naar de sauna om los te koken of droomt hij terug naar de DJ-tijd (zie foto) en zet hij een lekkere song op!

Steef de Vries

Steef de Vries

Casual, Compliance & Cause (C3)

Steef heeft een Mastergraad in Management, Cultuur en Verandering met een specialisatie in organisatiepsychologie. Zijn studiekeuze komt voort uit zijn fascinatie voor oorzaken van problemen op gebied van compliance en integriteit en (on)gewenste effecten van regels, procedures en afspraken. Samen met zijn compagnon heeft hij daarom Compliability B.V. opgericht om o.a. accountantsorganisaties en hun cliënten te helpen bij ingewikkelde vraagstukken op dit gebied.

In zijn ruim 25-jarige loopbaan heeft Steef veel ervaring opgedaan in fraudeonderzoek, risicoanalyse en het oplossen van integriteitsproblemen. Als financieel forensisch expert (FFE) is hij momenteel verbonden aan het Nederlands Financieel Forensisch Instituut (NFFI). Daarbij volgt hij momenteel een opleidingstraject tot Certified Action Learning Coach (CALC) om teams – die al dan niet bij gelegenheid worden ingesteld (teaming) – effectief te helpen bij kwaliteitsverbeteringen (professionalisering) op gebied van compliance en integriteit.

Hoewel het belang van compliance in zijn ogen als een paal boven water staat, heeft Steef ook gezien dat succesvolle bedrijven en organisaties niet alleen aandacht hebben voor formele processen en procedures om aan wetten en regels te voldoen, maar ook voor kwalitatieve onderstroomvraagstukken die betrekking hebben op waarden, normen en overtuigingen (cultuur). En die daarmee de emotionele binding met mensen (medewerkers en andere stakeholders) weten te versterken. In de kern zorgen zij hiermee voor een integriteitsbewuste cultuur van een high performing organization.

In zijn vrije tijd is Steef graag met zijn gezin. In de bossen van de Veluwe laadt hij zich helemaal op, maar zijn boot is zijn echte passie. Het geeft hem een ultiem vrijheidsgevoel als hij met een ronkende diesel door de golven deint. Daarnaast is Steef  is met zijn zoons en vrienden regelmatig te vinden in het PEC-Zwolle stadion waar hij graag geniet van een mooi potje voetbal (of waar hij leert omgaan met teleurstellingen). Persoonlijke noot: je weet pas echt wat geluk is als je het ook even een keer niet ervaart 😉.

×