Wetten, regels, toezichthouders. Een mindmap

Wetten, regels, toezichthouders. Een mindmap

Jaren geleden maakte ik voor een aantal kantoren mindmaps met daarin per serviceline een overzicht van de belangrijkste regelgeving, per regel de relevante toezichthouders, en met een link naar zowel de relevante regels als naar de toezichthouders.

Ik heb gemerkt dat het een handig overzicht kan zijn voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld de communicatie met een bestuur of met mensen uit de verschillende servicelines om inzicht te krijgen in de grote hoeveelheid regelgeving waar de andere servicelines mee te maken hebben. Maar het is ook een handig hulpmiddel voor Compliance om te beoordelen of voldoende aandacht aan alle relevante regelgeving is besteed.

Als ik in een cursus de mindmap laat zien is de vraag vaak: mogen we een kopie van het onderliggende bestand hebben? En het antwoord is ja. Alleen, iedere keer mailen is niet zo handig, dus ik zet het bestand hier neer. Met een belangrijke disclaimer: het is alleen leesbaar op een iPhone, iPad of Mac. En het is wat het is, ik beloof niets over volledigheid of juistheid. Ik kan wel beloven dat het de afgelopen jaren niet meer is bijgewerkt. Dus doe jezelf een plezier, gebruik het als startpunt, niet als eindpunt.

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor updates

Schrijf je hier in om op de hoogte gesteld te worden van nieuwe artikelen

Vragen?

Als je een vraag wilt stellen, stuur dan een e-mail naar questions@casualcompliance.com

×